Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Η πόλη της Βεροίας μέσα από την Αγία Γραφή
  • Register

Η πόλη της Βεροίας είναι μια γραφική πόλη , είναι μια πόλη η οποία αναφέρεται μέσα στην Αγία Γραφή.
Αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων στο κεφάλαιο 17 ( ιζ' ) και εδάφια 10 μέχρι 15.
Κατά την δεύτερη αποστολική του περιοδεία ο απόστολος Παύλος πριν περίπου 2.000 χρόνια, αφού οι Ιουδαίοι τον έδιωξαν από την Θεσσαλονίκη ήλθε στην πόλη της Βεροίας. Μόλις έφτασε στην πόλη, πήγε στην Συναγωγή των Ιουδαίων.
Οι Ιουδαίοι της Βεροίας ήταν πιο ευγενικοί από τους Ιουδαίους της Θεσσαλονίκης - οι οποίοι τον είχαν εκδιώξει από την Θεσσαλονίκη - και καθημερινά με πολύ προθυμία μελετούσαν μέσα από τις γραφές αν πραγματικά η διδαχή του αποστόλου Παύλου είναι αληθής.
Από το κήρυγμα του απ. Παύλου πολλοί Ιουδαίοι σώθηκαν. Όχι μόνο Ιουδαίοι, αλλά και πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες και ανάμεσα σ' αυτούς πολλοί επίσημοι.
Βλέπουμε λοιπόν ότι έγινε μεγάλη ευλογία για την πόλη της Βεροίας, με την επίσκεψη του απ. Παύλου. Πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν τον Ιησού Χριστό και το έργο της σωτηρίας του σταυρού.
Πόσο όμορφο είναι μια πόλη να δεχθεί τον Ιησού!
Πόσο σημαντικό είναι μια πόλη να έχει τον Ιησού Χριστό!
Πόσο σημαντικό είναι οι επίσημοι άνθρωποι μιας πόλης να δεχθούν τον Ιησού Χριστό.
Τότε θα έλθει ευλογία σ' αυτήν την πόλη. Θα υπάρχει ειρήνη. Θα υπάρχει αγάπη ανάμεσα στους πολίτες. Μακάρια είναι η πόλη όπου ο κυβερνήτης της σέβεται τον Θεό. Θα την διοικεί με σοφία.
Ο διάβολος όμως υποκίνησε τους Ιουδαίους της Θεσσαλονίκης και ήρθαν στην Βέροια όπου αναστάτωσαν τους όχλους εναντίων του Παύλου και των μαθητών. Οι μαθητές όμως φυγάδευσαν τον απ. Παύλο στην θάλασσα και από εκεί πήγε στην Αθήνα.
Η σύντομη αυτή ιστορία μέσα από την Αγία Γραφή έχει πολλά πράγματα να μας διδάξει. Καταρχήν οι εργάτες του ευαγγελίου διώκονται. Βλέπουμε τον απ. Παύλο να φεύγει από την Θεσσαλονίκη κυνηγημένος και έρχεται στην Βέροια, απ' όπου πάλι λόγω των Ιουδαίων φυγαδεύεται στην Αθήνα. Κανείς δεν τον υποδέχθηκε με τιμές. Έτσι εκπλήρωνε στην ίδια του την ζωή το λόγο του Κυρίου: όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν ευσεβώς, θα διωχθούν. Επίσης οι άνθρωποι του Θεού δεν μάχονται. Αν συμβεί κάποιοι να θέλουν μάχες και φασαρίες, οι χριστιανοί πάντα απέχουν. Είναι ειρηνοποιοί.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.