Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Η ιστορία μας
  • Register

Δύο χρόνια πριν τη καταστροφή της Σμύρνης (1920), σε ηλικία 16 χρονών η Φωτεινή Πετροπούλου φεύγει από τη Σμύρνη για την Αθήνα. Στο πλοίο ο δεύτερος καπετάνιος βλέποντας ότι είναι μόνη, προσπάθησε να μπει στην καμπίνα της, αλλά στη πόρτα είδε να στέκεται ένας στρατιώτης κρατώντας την μάχαιρά του. Τότε, έφυγε τρομαγμένος και απορημένος ποιός ήταν αυτός που τη φύλαγε έξω από τη πόρτα της.

Στην Αθήνα γνώρισε τους πρωτεργάτες της Πεντηκοστής, τους αδερφούς Κούνα, Μάμαλη, Δικτυόπουλο, Κατριτσιώτη και έλαβε το Άγιο Πνεύμα την ώρα που άπλωνε το λευκό μαντήλι της να στεγνώσει. " Έτσι να κάνεις την καρδιά μου, Κύριε" είπε και γλώσσες την πλημμύρησαν.

Όταν δόθηκε ο κλήρος στους πρόσφυγες, έφυγε στη Βέροια (1932) μαζί με δύο ορφανά του αδελφού της που τα επέβλεπε. Στη Βέροια έδωσε τη μαρτυρία της στους Ευαγγελικούς, οι οποίοι αρχικά δεν πίστεψαν στα λόγια που τους έλεγε, αλλά κατόπιν η κόρη του ποιμένα της Ευαγγελικής Εκκλησίας, Ουρανία Κάλφογλου θα παντρευτεί τον ιεραπόστολο από το Τέξας Γιώργο Γκούμα και θα δώσουν μαζί την μαρτυρία τους στη Βέροια και σε όλη την Ελλάδα.

Στη Γερμανία, ο Νίκος Μπριάζας θα γνωρίσει την εκκλησία της Πεντηκοστής από τον Τασούλη Αθανάσιο από το Τσοτίλι και ερχόμενος στη Βέροια θα μείνει για λίγο καιρό στην Ευαγγελική Εκκλησία μέχρι να δημιουργηθεί η Εκκλησία της Πεντηκοστής.

Το 1971 ο Νίκος Δημολιάρας δέχεται το ευαγγέλιο σε ηλικία 17 χρονών και αρχίζει να πηγαίνει σε διάφορες Ευαγγελικές Εκκλησίες και στα 22 του θα προστεθεί στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής στην οδό Σωκράτους στην Αθήνα.

Φεύγοντας από την Αθήνα για τη Βέροια, μ΄ ένα κιβώτιο Καινές Διαθήκες, θα αρχίσει να ομολογεί σε φίλους και συγγενείς. Πίστεψε η οικογένειά του και μερικοί συγγενείς και θ' αρχίσουν να προσεύχονται και στις 28 Ιανουαρίου 1982 θα λειτουργήσει η Εκκλησία ως Αδελφότης Μαθητών Ιησού Χριστού.

Σήμερα η Εκκλησία λειτουργεί ως Ευκτήριος Οίκος της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής Βεροίας με αρκετά μέλη βαπτισμένα εν ύδατι και εν Πνεύματι Αγίω. Ποιμένας της Εκκλησίας είναι ο Νίκος Δημολιάρας κι υπάρχουν κι άλλοι αδερφοί που υπηρετούν μαζί. Υπάρχει ακόμη νεολαία με έντονη δράση και Κυριακό σχολείο για μικρά παιδιά.

Μοιράζονται Ευαγγέλια, Καινές Διαθήκες, φυλλάδια και γίνονται εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους και πλατείες.

Στόχος μας είναι να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο σ' όλη τη πόλη μας και να σωθούν όλοι οι άνθρωποι.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.