Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Τα λόγια του Ιησού μπορούν να αλλάξουν την ζωή σου
  • Register

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να σωθούν. Θέλουν να σώσουν την ψυχή τους και να λάβουν μέρος στην αιώνια βασιλεία του Ιησού Χριστού. Κι έτσι λοιπόν ψάχνουν να βρουν την σωτηρία αλλά τις περισσότερες φορές, δεν ξέρουν πού να κοιτάξουν και πού να βρουν τον Σωτήρα Ιησού Χριστό.

Αν όμως ο άνθρωπος συμβουλευτεί το Λόγο του Θεού και ρωτήσει, όπως ρώτησε ο φύλακας των Φιλίππων τον απόστολο Παύλο και το Σίλα. "Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;" θα πάρει την σωστή απάντηση: "Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς, εσύ και η οικογένειά σου." Πράξεις ις:31. Ο φύλακας των Φιλίππων πίστεψε στο Χριστό και ακολούθησε το Λόγο του Θεού και "βαπτίστηκε αμέσως αυτός και όλοι εκείνοι που ήταν μαζί του." Πράξεις ιστ:33. Μαζί με τον οίκο της Λυδίας αποτέλεσαν την εκκλησία των Φιλίππων.

Όταν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, απέστειλε τους αποστόλους να κηρύξουν, τους παρήγγειλε: "Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη. Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί". Μάρκος ις:15-16. Πρέπει ο άνθρωπος να πιστέψει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού και ήλθε στη Γη για να σταυρωθεί για τις δικές μου και για τις δικές σου αμαρτίες. Αν ένας άνθρωπος δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό ότι είναι ο Υιός του Θεού και ήλθε στη γη για να μας φανερώσει την αλήθεια του Ευαγγελίου και να θυσιαστεί για να μας εξαγοράσει από την καταδίκη του θανάτου και να μας δώσει την αιώνια ζωή, δεν μπορεί να σωθεί.

Το ερώτημα είναι αυτόματο: "Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε καλά έργα;" Φυσικά και πρέπει να κάνουμε καλά έργα. Όμως, πριν πιστεύσουμε στον Ιησού Χριστό και πριν μας αναγεννήσει σε μια νέα ζωή, κάθε καλό έργο, όσο ευεργετικό κι αν είναι για τον άλλο, για εμάς τους ίδιους είναι ανώφελο και δεν μπορεί να μας σώσει. Όταν όμως αναγεννηθεί ο άνθρωπος, πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό και δεχόμενός Τον σαν προσωπικό του σωτήρα, οδηγείται στο δρόμο των καλών έργων που είναι «τα καλά και ωφέλιμα για τους ανθρώπους». Γι' αυτό, ο Λόγος του Θεού εξηγεί, ότι "κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε, για να περπατήσουμε μέσα σ' αυτά". (Εφεσίους β:8-10). Σαν απόδειξη, δηλαδή, της σωτηρίας μας. 

Διότι τι αγαθοεργίες να κάνει ένας ναρκομανής, ένας ψεύτης, ένας πόρνος, ένας χαρτοπαίκτης, ένας οποιοσδήποτε ασεβής; Αυτός πρέπει πρώτα να μετανοήσει και να αποβάλλει όλα τα πάθη και τις αμαρτίες από τις οποίες είναι σκλαβωμένος. Ο Δαβίδ γράφει: "Και στον ασεβή ο Θεός είπε: Τι συμβαίνει με σένα, ώστε να διηγήσαι τα διατάγματά μου, και να παίρνεις τη διαθήκη μου στο στόμα σου; Επειδή, εσύ μισείς την παιδεία, και πετάς πίσω σου τα λόγια μου." Ψαλμός ν:16,17. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να σωθεί και να ελευθερωθεί από τις αμαρτίες του και να απεξαρτηθεί από τα δεσμά του, αν δεν πιστεύσει στον Ιησού Χριστό ο οποίος ήλθε στη γη ακριβώς γι' αυτό το μεγάλο έργο.

Στη συναγωγή ο Κύριός μας διάβασε από τον Ησαΐα ξα:1 "Πνεύμα Κυρίου τού Θεού είναι επάνω μου· επειδή, ο Κύριος με έχρισε για να ευαγγελίζομαι στους φτωχούς· με απέστειλε για να γιατρέψω τους συντριμμένους στην καρδιά, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και άνοιγμα δεσμωτηρίου στους δεσμίους". Για να σωθεί ο άνθρωπος, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να κάνει "τα έργα του νόμου" ή διάφορα θρησκευτικά καθήκοντα, αλλά με απλότητα να πιστέψει στο Χριστό, να μετανοήσει και να βαπτισθεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Την ημέρα της Πεντηκοστής, αφού ο απόστολος Πέτρος κήρυξε, "ήλθε εις κατάνυξιν η καρδία αυτών και είπον προς τον Πέτρον και τους λοιπούς αποστόλους, Τι πρέπει να κάνουμε άνδρες αδελφοί;" Και ο Πέτρος τους είπε: "κάθε ένας από σας να βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε άφεση αμαρτιών· και θα λάβετε τη δωρεά τού Αγίου Πνεύματος". Πράξεις β:37.

Γι' αυτό και στην προς Ρωμαίους επιστολή διαβάζουμε: "... ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς. επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία ". (Ρωμ ι:8-9).

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.