Αρχική

Η εκκλησία μας

Πολυμέσα

Τα νέα μας

Μελετώντας την Αγία Γραφή

Το βάπτισμα στο Πνεύμα το Άγιο
  • Register

Ο Ιησούς Χριστός λίγο πριν αναληφθεί έδωσε την εξής οδηγία στους μαθητές:
" Και ιδού, εγώ αποστέλλω την επαγγελίαν του Πατρός μου εφ' υμάς· σεις δε καθήσατε εν τη πόλει Ιερουσαλήμ εωσού ενδυθήτε δύναμιν εξ ύψους." Λουκάς κδ' [24]:49
Τι εννοούσε ο Κύριος λέγοντας τους να περιμένουν την επαγγελία του Πατρός και να ενδυθούν δύναμη εξ' ύψους;
Η απάντηση δίνεται μέσα από τον λόγο του Θεού.
"και εφάνησαν εις αυτούς διαμεριζόμεναι γλώσσαι ως πυρός, και εκάθησεν επί ένα έκαστον αυτών και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου, και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσιν." Πράξεις β' [2]:3-4
Εμφανίζονται λοιπόν γλώσσες σαν φωτιά πάνω σε κάθε ένα από τους μαθητές, γεμίζουν με το Άγιο Πνεύμα και άρχισαν να μιλούν σε ξένες γλώσσες, καθώς το Άγιο Πνεύμα τους έδινε. Η επαγγελία του Πατέρα ήταν η έκχυση του Αγίου Πνεύματος.
Σημείο του βαπτίσματος στο Άγιο Πνεύμα είναι η ομιλία σε ξένες γλώσσες. Βλέπουμε τους 120 στο ανώγειο την ημέρα της Πεντηκοστής να λαλούν σε ξένες γλώσσες. Επίσης την γλωσσολαλιά την βλέπουμε σαν σημείο της έκχυσης του Αγίου Πνεύματος και στο σπίτι του Κορνηλίου.
"Και εξεπλάγησαν οι εκ περιτομής πιστοί, όσοι ήλθον μετά του Πέτρου, ότι η δωρεά του Αγίου Πνεύματος εξεχύθη και επί τα έθνη διότι ήκουον αυτούς λαλούντας γλώσσας και μεγαλύνοντας τον Θεόν." Πράξεις ι' [10]:45-46
Υπάρχουν πολλές αναφορές μέσα στην Αγία Γραφή για το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό (ομιλία σε ξένες γλώσσες). Οι ξένες γλώσσες τις οποίες μιλούν όσοι πληρωθούν με το Άγιο Πνεύμα δεν είναι ακαθόριστες ή αόριστες. Είναι συγκεκριμένες γλώσσες τις οποίες όμως ο λαλών αγνοεί. Αυτό φαίνεται στις Πράξεις β' [2]: 6 – 13, όπου όσοι άκουσαν τους αποστόλους την ημέρα της Πεντηκοστής να μιλούν σε γλώσσες μπορούσαν να τις καταλάβουν. Συγκεκριμένα :
"ακούομεν αυτούς λαλούντας εν ταις γλώσσαις ημών τα μεγαλεία του Θεού" Πράξεις β' [2]:11
Άρα λοιπόν δεν είναι κάτι το ανθρώπινο ή τυχαίο αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο θαύμα που μπορεί να βιώσει κάθε άνθρωπος που το ζητήσει από τον Κύριο στην προσευχή.

Είναι σημαντικό να βαπτισθεί κάποιος στο Άγιο Πνεύμα;
Το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα είναι πολύ σημαντικό για την πνευματική πορεία του πιστού ανθρώπου. Του δίνει εσωτερική δύναμη η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει στον αγώνα της πίστεως.
Μετά το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος βλέπουμε τους φοβισμένους μαθητές να μετατρέπονται σε κήρυκες της αλήθειας του Ευαγγελίου. Η δύναμη που είπε ο Κύριος να ενδυθούν ήταν η δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Τους έδωσε παρρησία και δεν φοβήθηκαν ποτέ ξανά, αλλά διέδωσαν παντού την αλήθεια και είχαν την δύναμη να μαρτυρήσουν για τον Χριστό.
Μέσα από το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα ενεργούν και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος όπως η προφητεία. Το χάρισμα της προφητείας ενεργεί μέσα στην εκκλησία και ο Κύριος χρησιμοποιώντας αγίους και καθαρούς ανθρώπους παρηγορεί, οικοδομεί, προτρέπει και μαρτυρεί τα μέλλοντα.
Μη αποδοχή του βαπτίσματος στο Άγιο Πνεύμα οδηγεί σε μια φτωχή Πνευματική ζωή. Ταπεινή λοιπόν προτροπή μας προς καθένα που διαβάζει αυτές τις γραμμές είναι να εκζητήσει το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος έτσι ώστε να απολαμβάνει την καθαρή Πνευματική ζωή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  •  10ης Μεραρχίας 6
     Βέροια 59100
  •  23310-65092
  •  6974-355738
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.